Explore

Natuurgebied De Maashorst

Het beste van Brabant bij elkaar: een gigantisch natuurgebied, het boerenleven en gastvrije dorpen. Maar ook stadse voorzieningen, zoals theaters, een poppodium, musea, sfeervolle horeca en een bruisend winkelgebied. Uden staat bekend om zijn levendige centrum vol winkels en restaurants, terwijl de dorpen Odiliapeel, Reek, Schaijk, Volkel en Zeeland elk hun eigen charme en karakteristiek hebben.

Een gebied waar de natuur het voor het zeggen heeft, net zoals vroeger. Waar vind je dat nog in Nederland? In natuurgebied De Maashorst. Hét oergebied in Brabant. Baan je weg langs bomen, beken en beesten. Spot de wisent, Tauros en de Exmoorpony, de oerbewoners van het gebied. Beleef de wijst: de natuurparel van het landschap. Struin door de heidevelden en de stuifduinen en ontdek de historische opgravingen en alle andere oerschatten van De Maashorst.

www.exploremaashorst.nl

oja....deze mooie foto van de knuppelbrug hierboven is van Hans Koster

Inspiratie voor jouw bezoek aan de provincie Noord-Brabant

Laat je inspireren door al het moois dat deze prachtige Nederlandse provincie te bieden heeft. Ga lekker de natuur in en ontdek onze verrassende steden. Winkelen met vriendinnen, culinair genieten met je partner, quality time voor het hele gezin in een attractiepark, actief op de fiets of cultuur snuiven. Alles is hier dichtbij en dus gemakkelijk met elkaar te combineren tijdens je dagje uit of weekendje weg.

www.visitbrabant.com

Kroonjuwelen tussen Den Bosch en Nijmegen

Wie het Brabantse land van Den Bosch tot aan Nijmegen doorkruist, is verzekerd van een tocht vol bijzondere locaties. Meander mee met de Maas. Rijke historie, prachtige natuur en culinaire hoogtepunten bevinden zich voor je voeten. Met zo'n enorm aanbod, is het moeilijk besluiten waar je nu écht heen moet. Deze kroonjuwelen helpen je op weg.  

Een dagje uit in Brabant? Bezoek deze kroonjuwelen en kom ontdekken tussen Den Bosch en Nijmegen! 

a2hs_explain
a2hs_tap
a2hs_then